De ce mă retrag? Cum continui?

Azi am decis să  mă retrag din PNŢCD şi implicit demisionez şi din Consiliul Judeţean Arad.

Am ales de foarte tânăr, de la 14 ani, să mă alătur partidului lui Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu. Am făcut acest lucru cu mult entuziasm şi înarmat cu trei motive solide: educaţia despre libertate primită de la tatăl meu, istoria bunicilor deportaţi în Bărăgan şi puternica impresie lăsată asupra mea de personalitatea lui Corneliu Coposu.

Pentru aceste trei motive cred că respectul pentru libertate, proprietate şi valori morale definesc o societate normală.

Aceste convingeri sunt fundamentul fiecarei acţiuni, susţinute de mine, în spaţiul public, fie că a fost vorba de salvarea judeţului Arad (Salvaţi Judeţul Arad), de lupta pentru aeroportul Arad (Lupta pentru aeroportul Arad), soluţie pentru parcări (SMS pentru normalitate) şi multe alte proiecte publice din ultimii ani.

Nu în cele din urmă, responsabilitatea faţă de propriile mele convingeri, m-au determinat să lupt ani la rând pentru reformarea PNŢCD (Ţărăniştii se pregătesc să relanseze partidul). Am dedicat timp şi energie,pentru acest crez şi sunt fericit pentru fiecare minut dedicat convingerilor mele. Dar PNŢCD-ul lui Corneliu Coposu există doar în inima mea şi a prietenilor alături de care am sperat în ultimii 20 de ani.

Astăzi, PNTCD Arad se pregăteşte pentru o alianţă cu o formaţiune, PDL, care reprezintă exact opusul valorilor în care cred. Partidul este servit pe tavă pentru interese mărunte, într-un joc mărunt cu personaje lipsite de respect pentru libertate, democraţie şi proprietate.  Acesta este motivul pentru care mă retrag din calitatea de membru al partidului. Fiind ales pe listele partidului o consecinţă firească va fi retragerea din Consiliul Judeţean. O instituţie condusă de PDL în cel mai nedemocratic mod posibil .

În perioada mandatului meu am fost de nenumărate ori singura voce critică în Consiliul Judeţean. Mă despart de această demnitate publică cu convingerea că orcine putea face mai mult ca mine. Împăcat, însă, că eu am făcut tot ce am putut pentru a-mi onora convingerile şi valorile în care cred.

Am visat şi continui să visez la o viaţă socială şi publică în care prosperitatea să fie rodul respectului faţă de valorile democraţiei şi a bunului simţ. Ştiu sigur că acest vis va deveni realitate într-o bună zi.

Voi fi fericit să mă implic în următorii ani, alături de prietenii din Mişcarea Arădeană, în proiectele dedicate Aradului şi comunităţii în care trăiesc. Mulţumesc cu acest prilej prietenilor mei  alături de care am învăţat că lucrurile importante se construiesc cu pasiune, calm, răbdare, raţiune şi convingeri solide.

12 răspunsuri la „De ce mă retrag? Cum continui?”

 1. Felicitari !
  Vocea ta ar lipsi in CJ.
  O solutie ar fi sa candidezi ca independent.

 2. Felicitari ! O decizie corecta. E simplu sa alegi cand te raportezi la principii. Mult succes in continuare !

 3. Multumesc, Cătălin. Şi eu am convingerea că după noapte, oricât de lungă e, urmează dimineaţa.:) Succes şi ţie!

 4. Nu te cunosc Cosmin si nici din Arad nu sunt, dar cititind de facebook ma bucur sa vad un om care face politica cu mintea, inima si sufletul la un loc. Asa arata un om „normal”.
  Si am convingerea nestramutata ca in timp, asa va arata politica aici in tara asta. Oricat de urat ar arata lumea acum, istoria si natura asta ne arata mereu, ca numai bunatatea si ratiunea binelui poate dainui. Vremurile de acum au si ele rostul lor. Cum ai putea sa definesti binele daca nu ai vedea raul? Succes in viata!

 5. Cand vad in jur atata „curvasarai politic”, doar doua cuvinte iti pot adresa: RESPECT si BAFTA !

 6. Aceasta este o adevarata lectie de CURAJ, sa lasi in urma ceva in ce ai crezut dar care nu te mai reprezinta, si sa faci ceea ce te defineste pe tine ca OM.
  Cineva spunea „Mergi tot inainte, iar daca ceea ce cauti nu exista inca, fii sigur ca va fi creat tocmai pentru a-ti rasplati indrazneala!”
  Crezi in continuare in convingeriile tale si mergi tot inainte pe drumul pe care ai pasit, pe calea propriei tale identitati!

 7. felicitari pentru anii ce-au trecut si multa bafta pe viitor. ramai la fel, Cosmin!

Comentariile sunt închise.