training

5 idei pentru un bun lider

Dacă vrei să conduci eficient inspiră mentalitatea de învingător fiecărui partener din echipă. Acest lucru îl poţi face construind încrederea fiecărui membru al echipei în competenţele sale. Iată câteva idei care te pot ajuta:

1.Împarte responsabilităţile conform competenţelor

Pune omul potrivit pe locul potrivit. Acest lucru este necesar mai ales atunci când preluaţi conducerea unei echipe deja constituite. Căutaţi să cunoaşteţi rapid talentul şi abilităţile fiecărui membru al echipei  şi operaţi modificări doar dacă rezultatele nu sunt pe măsura competenţelor identificate.

2. Încurajaţi liderul informal

În fiecare echipă există cel puţin un lider informal. Aceşti lideri pot să apară şi în timpul  unor noi proiecte. Liderul informal preia coordonarea activităţii fără să fie solicitat în mod formal. Acest lucru se întâmplă deoarece persoana respectivă pune pasiune în proiect sau are un nivel ridicat de stimă de sine. Acest lucru este benefic pentru îndeplinirea obiectivelor. Încurajaţi liderul informal şi utilizaţi competenţele lui mai cu seamă în procesele de schimbare.

3. Acordă şi arată încredere echipei tale

Unul din cele mai bune lucruri care îl puteţi oferi echipei este încrederea. Căutaţi să arătaţi că aveţi încredere în echipă într-un mod explicit. Nu presupuneţi că ei ştiu acest lucru. De cele mai multe ori oamenii presupun lucrurile negative şi mai puţin cele pozitive. Atunci când am acordat încredere echipei am încurajat creativitatea şi implicarea în proiecte.

4. Evită critica  în public

Atunci când lucrurile nu merg cum trebuie tratează problema nu persoanele. În orice organizaţie sau afacere sunt momente dificile. Identifică lucrurile care trebuie schimbate şu căuta să schimbi oamenii. Problema este problema nu persoana este problema. Dacă cineva a greşit în timpul proiectului explică situaţia între patru ochi. Stabileşte metode de evitare a repetării situaţiei. Nu critica prin email discută direct sau cel puţin la telefon dacă altfel nu e posibil. Emailul nu dă posibilitatea unui feedback imediat. Critica în public va submina creativitatea şi toată lumea va depune efort să nu greşească.

5. Deleagă

Educă echipă să funcţioneze fără tine. Cel mai bun mod de a educa este delegarea. Caută să delegi cât mai multe din sarcini. În acest fel va creşte încrederea echipei în autonomia proprie şi tu vei putea să ai viziunea de ansamblu a proiectelor. Delegarea este atât un proces de şcolarizare pentru cei nou angajaţi cât şi o metodă de motivare a celor care fac munci de rutină.

http://trainingromania.com/articole/535

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: