De ce mă retrag? Cum continui?

Azi am decis să  mă retrag din PNŢCD şi implicit demisionez şi din Consiliul Judeţean Arad.

Am ales de foarte tânăr, de la 14 ani, să mă alătur partidului lui Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu. Am făcut acest lucru cu mult entuziasm şi înarmat cu trei motive solide: educaţia despre libertate primită de la tatăl meu, istoria bunicilor deportaţi în Bărăgan şi puternica impresie lăsată asupra mea de personalitatea lui Corneliu Coposu.

Pentru aceste trei motive cred că respectul pentru libertate, proprietate şi valori morale definesc o societate normală.

Aceste convingeri sunt fundamentul fiecarei acţiuni, susţinute de mine, în spaţiul public, fie că a fost vorba de salvarea judeţului Arad (Salvaţi Judeţul Arad), de lupta pentru aeroportul Arad (Lupta pentru aeroportul Arad), soluţie pentru parcări (SMS pentru normalitate) şi multe alte proiecte publice din ultimii ani.

Nu în cele din urmă, responsabilitatea faţă de propriile mele convingeri, m-au determinat să lupt ani la rând pentru reformarea PNŢCD (Ţărăniştii se pregătesc să relanseze partidul). Am dedicat timp şi energie,pentru acest crez şi sunt fericit pentru fiecare minut dedicat convingerilor mele. Dar PNŢCD-ul lui Corneliu Coposu există doar în inima mea şi a prietenilor alături de care am sperat în ultimii 20 de ani.

Astăzi, PNTCD Arad se pregăteşte pentru o alianţă cu o formaţiune, PDL, care reprezintă exact opusul valorilor în care cred. Partidul este servit pe tavă pentru interese mărunte, într-un joc mărunt cu personaje lipsite de respect pentru libertate, democraţie şi proprietate.  Acesta este motivul pentru care mă retrag din calitatea de membru al partidului. Fiind ales pe listele partidului o consecinţă firească va fi retragerea din Consiliul Judeţean. O instituţie condusă de PDL în cel mai nedemocratic mod posibil .

În perioada mandatului meu am fost de nenumărate ori singura voce critică în Consiliul Judeţean. Mă despart de această demnitate publică cu convingerea că orcine putea face mai mult ca mine. Împăcat, însă, că eu am făcut tot ce am putut pentru a-mi onora convingerile şi valorile în care cred.

Am visat şi continui să visez la o viaţă socială şi publică în care prosperitatea să fie rodul respectului faţă de valorile democraţiei şi a bunului simţ. Ştiu sigur că acest vis va deveni realitate într-o bună zi.

Voi fi fericit să mă implic în următorii ani, alături de prietenii din Mişcarea Arădeană, în proiectele dedicate Aradului şi comunităţii în care trăiesc. Mulţumesc cu acest prilej prietenilor mei  alături de care am învăţat că lucrurile importante se construiesc cu pasiune, calm, răbdare, raţiune şi convingeri solide.

12 răspunsuri la „De ce mă retrag? Cum continui?”

Comentariile sunt închise.