Top 10 sau second hand?

S-a umplut centrul Aradului de magazine second hand. După mine, acest fapt denotă scăderea nivelului de trai. Degeaba vom avea 2-3-4 malluri la marginea oraşului dacă centrul se umple de magazine la mâna a doua.

Nu cred că acest tip de magazine cadrează cu arhitectura din centrul oraşului. Este adevărat, administraţia nu poate impune proprietarilor să închirieze spaţiile din centru pentru alt gen de activităţi, dar cel puţin se pot impune reguli de amenajare a vitrinelor şi  reclamelor.

Arhitectura clădirilor din centru ne spune , dincolo de valoarea estetică a lor, că cei care le-au construit şi au locuit în ele aveau un nivel social şi de trai ridicat. Şi că, Aradul, în ansamblul său era cândva un oraş de top 10. E păcat ca pe aceste clădiri să apară reclame de genul „Totul la 1 leu”;”Cumperi una primeşti două” etc.  Acest lucru şi nu doar acesta,  mă face să simt pericolul trecerii de la un oraş de top 10 la unul de second hand.  Poate sunt prea critic, dar cred cu convingere că trebuie luate măsuri, de comun acord cu comercianţii, pentru implementarea unor reguli privitoare la reclamele din centrul oraşului.

3 răspunsuri la „Top 10 sau second hand?”

  1. Ai mare dreptate Cosmine…

  2. Mda, am remarcat aceasta tendinta.
    Iar explicatia e simpla: aradenii sunt mai saraci decat pe vremea cand respectivele cladiri au fost ridicate. Mult mai saraci. Pastrand proportile, of course.

    Una peste alta… are rost sa faci reclame istete la magazine SH? Sa ambalezi situatia gri intr-un staniol frumos colorat?

    Drama e ca alte afaceri nu isi permit si nici nu vad rostul de a plati chiria si impozitul pentru un sediu in (frumosul inca) centru istoric.

Comentariile sunt închise.