Comunitate, UTA

In slujba cui?

Pentru arădenii care obisnuiesc sa fie prezenti la diversele evenimente culturale,sportive sau concerte publice, prezenta discreta a uniformelor albastre ale angajatilor Jandarmeriei constituie un fapt obisnuit, normal, intr-o societate civilizată.

Cunosc destule persoane, prieteni sau foşti colegi care au îmbrăţişat cariera militară la diverse arme dar şi în uniforma bleu a jandarmeriei. Sunt oameni obisnuiţi,normali şi la fel ca fiecare dintre noi încearcă să-şi facă meseria cu onorabilitate. Asadar, nu judec aceste persoane dupa culoarea uniformei lor ci dupa faptele si comportamentul pe care il au. Nu am resentimente faţă de uniforma albastră a Jandarmeriei sau de vreo uniformă ce reprezintă autoritatea statului.

Evenimentele de la ultimul meci de acasa al UTA-ei, când la finalul meciului o persoana a fost lovită de un jandarm, fără avertisment şi mai grav, fără motiv, in timp ce filma, sunt şocante şi de neconceput într-o societate civilizată.Camera cu care filma persoana respectivă a fost distrusă, omului căzut la pământ nu i s-a acordat ajutor şi mai mult un tânăr care a încercat să se apropie de cel lovit a fost imediat îndepărtat. La nivel uman un asemenea gest este incalificabil şi grotesc. Dar pentru un funcţionar plătit din banii mei care are datoria să protejeze integritatea şi viaţa cetăţenilor acestui stat, este un gest care trebuie să atragă consecinţe administrative şi juridice.

http://www.miscarea-aradeana.ro/documente/comunicat/abuzuri-incredibile-ale-jandarmeriei

http://www.youtube.com/watch?v=l70TpeiOIoU&feature=related

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: